Talentutvikling i langrenn - En casestudie av utviklingsmiljøet i Strindheim skiklubb og Heimdal Videregående skole - Tromsnes, K. (Norwegian University of Science and Technology, 2021)
I denne mastergradsoppgaven vil jeg redegjøre for talentutviklingsmiljøet i Strindheim skiklubb, med en holistisk og økologisk tilnærming. Jeg vil ta for meg utviklingsmiljøet både på mikro- og makronivå, for å beskrive kompleksiteten ved talentutvikling (Henriksen, 2010). Forskningsfeltet rundt langrenn bærer preg av mye fysiologisk forskning, og lite om hvordan drive kunnskapsbasert og suksessfull talentutvikling av unge talentfulle langrennsløpere. Oppgaven søker derfor å gi en helhetlig fordypning i hvordan elementer og aktører i utøverens utviklingsmiljø kan bidra og samarbeide for at unge langrennsutøvere kan utvikle og utnytte sitt potensiale.