The mental game in biathlon: Shooting performance and response time under cognitive load - Rognsvåg, E. (Norwegian School of Sport Sciences, 2024)
Innledning: Skiskyting er en kompleks idrett som både stiller krav til enorm fysisk kapasitet i langrenn med fri teknikk og en bemerkelsesverdig ro og oppmerksomhet under skyting. For utøvere på toppnivå er skyting en sentral ferdighet å mestre, hvor små marginer avgjør hvem som til slutt ender på toppen av pallen i konkurranser. Det er et begrenset antall studier som har undersøkt skyteprestasjoner i skiskyting. Blant disse studiene er det svært få som har undersøkt hvordan oppmerksomheten til godt trente skiskyttere påvirkes av de enorme belastningene på standplass.